Delen
twitter_black.svg facebook_black.svg linkedin_black.svg

Ik kook ook voor jou bestaat 10 jaar!

Verhalen

Ik kook ook voor jou bestaat 10 jaar!

Het begin van 'Ik kook ook voor jou'.

In de drukte van alledag kunnen kleine gebaren grote veranderingen teweegbrengen. Zo begon het hartverwarmende initiatief 'Ik kook ook voor jou' met een courgette en een nog groter hart. Mariska van Vliet, medeoprichter van het project, deelt graag het inspirerende verhaal achter hun missie.

Een ontmoeting met betekenisvolle groente

Het verhaal begint met een ongebruikelijk geschenk: een grote courgette die te groot was om te eten, maar perfect voor soep. "Mijn man had destijds nog een tuinderij en kwam met die courgette thuis," herinnert Mariska zich. "Die kon ik alleen in soep verwerken, dus had ik plotseling twee grote pannen soep. Maar wat moest ik daarmee?"

Een barmhartig gebaar op Facebook

De zoektocht naar een antwoord leidde Mariska naar sociale media, waar ze haar overschot aan soep aanbood aan de lokale gemeenschap. "Die heb ik toen maar aangeboden op Facebook, en toen kwamen er veel mensen een pannetje halen," vertelt ze. Het bleek een keerpunt te zijn in het leven van velen, en Mariska's keuken veranderde al snel in een bron van hoop voor diegenen in nood.

Van soep naar steunpilaar

Het aanbod van Mariska groeide al snel van soep naar diverse warme maaltijden, waarbij ze de behoefte aan voedselhulp in de gemeenschap steeds duidelijker zag worden. "Al snel bleek dat voor veel mensen het niet alleen maar leuk was, maar bittere noodzaak," merkt ze op. Deze realisatie motiveerde haar om 'Ik kook ook voor jou' verder uit te breiden, en al snel ontstond er een groeiende steungemeenschap.

Een oproep tot solidariteit

Ondanks de groeiende steun staat Mariska nu voor nieuwe uitdagingen, met stijgende kosten van boodschappen en energie. "Ik heb hulp nodig," verklaart ze. "Zonder donaties vrees ik dat ik het niet vol kan houden." Haar oproep reikt uit naar de gemeenschap, en ze hoopt dat de steun zal blijven stromen, zodat 'Ik kook ook voor jou' zijn missie kan voortzetten.

Een belangrijke stap voorwaarts

Terwijl 'Ik kook ook voor jou' zijn tiende jaar ingaat, staat Mariska vastberaden om haar missie voort te zetten en degenen in nood te blijven helpen. "Het is cruciaal dat we naar elkaar blijven omkijken," besluit ze. "En ik hoop van harte dat we dit kunnen blijven doen, zelfs te midden van deze uitdagingen."

In de hechte woonwijk Kerk en Zanen van Alphen aan den Rijn is Mariska van Vliet geliefd om haar vrijgevigheid en warme hart. Samen met Petra Dresscher heeft ze bijna een decennium lang 'Ik kook ook voor jou' gerund, een initiatief dat wekelijks maaltijden serveert aan mensen in financiële nood.

Volg en steun Ik kook voor jou op Facebook