Delen
twitter_black.svg facebook_black.svg linkedin_black.svg

Week voor de Gezonde Jeugd

Sport & Beweging

Week voor de Gezonde Jeugd

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd, die plaatsvindt van 10 tot en met 15 juni, zet de gemeente Alphen aan den Rijn zich, samen met andere JOGG-gemeenten door heel Nederland, in voor een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien.

Alphen aan den Rijn maakt gezond gewoon

Al sinds 2013 is Alphen aan den Rijn een JOGG-gemeente. Dit betekent dat er samen met verenigingen, scholen, kinderdagverblijven en zorg- en welzijnsorganisaties hard wordt gewerkt aan het gezonder maken van de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren. Deze structurele verandering maakt de gezonde keuze de makkelijke keuze.

Activiteiten 

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd worden er verschillende activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor het belang van een gezonde jeugd. Junis Kinderopvang organiseert de Peuter4Daagse, en er wordt een bijzonder persoon in het zonnetje gezet als Groot Mens.

Nationale Buitenspeeldag

Een hoogtepunt van deze week is de Nationale Buitenspeeldag op woensdag 12 juni, georganiseerd door de buurtsportcoaches van Alphen Vitaal en Participe. Op verschillende locaties kunnen kinderen heerlijk buiten spelen en deelnemen aan diverse sport- en spelactiviteiten:

  • Weteringpark: 13:00 - 15:00 uur – Laser gamen (aanmelding verplicht via mail: p.mars@alphenvitaal.nl)
  • Europapark,  Kerk en Zanen: 14:00 - 16:00 uur – Stormbaan, oudhollandse spelletjes, campingspelen en balsporten (aanmelden niet nodig)
  • Burgemeester Bruins Slotsingel: 15:00 - 18:00 uur – Springkussen, stormbaan, pannaveldje en voetbal (aanmelden niet nodig)
  • Speeltuin Kindervreugd: 14:00 - 17:00 uur – Capoeira, springkussen, sport en spel (aanmelden niet nodig)