twitter_black.svg facebook_black.svg linkedin_black.svg

Maak kennis met Timon Rammeloo

Inwoners van K&Z

Maak kennis met Timon Rammeloo

Een interview met Timon Rammeloo: Een buurtbewoner, Romein bij Archeon en freelance vacatureschrijver en recruitmentadvieur.

Mei 2024, Kerk en Zanen, Alphen aan den Rijn

Kun je iets vertellen over jezelf?

"Ik ben 37 jaar oud en geboren in de Horstenbuurt. Al bijna 30 jaar woon ik in verschillende delen van Kerk en Zanen, zoals de Zuidpoolsingel, Portugalstraat, Italiëstraat en de Zuiderkeerkring. Sinds 2019 woon ik samen met mijn vrouw en zoontje dichtbij het Archeon.”

Hobby's?

“Mijn grootste hobby is de Romeinse oudheid. Die interesse en passie is begonnen toen ik 7 jaar oud was. Zogenaamde ‘buren van Archeon’ kregen toen gratis een jaarabonnement, waar ik enorm veel gebruik van heb gemaakt. Deze periode heeft zeker bijgedragen aan mijn fascinatie voor de (levende) geschiedenis en de Romeinse tijd in het bijzonder.

Toen ik 16 was, werkte ik zelfs een seizoen in het Archeon als kassamedewerker en in de winkel. Sinds vorig jaar ben ik vrijwilliger bij het Archeon, waar ik als Romeinse legionair acteer en mensen vertel over hoe het was rond 150 na Christus in deze streek.

De grootste grap is misschien wel dat ik nog nooit in Rome ben geweest. Maar dat staat zeker nog op mijn lijstje!”